Zoeken
  • Evelien

Bladluis VS Lieveheersbeestje

Help! De bladluis heeft zich genesteld in mijn tuin. Het zijn die minuscuul kleine zwarte, groene, witte en roze beestjes die vaak op de steel en onderaan het blad van de plant zitten. Ze stoppen zich vol met de voedzame sappen van de plant en deze kan hierdoor kapot of zelfs dood gaan. Bladluizen zitten voornamelijk op de groeistukken van de plant en aangezien ik veel jonge planten bezit... heb ik daar nogal last van. Het begon op de zonnebloem, toen de appelboom, kamille, de vlinderstruik en nu tonen ze interesse in de aardbeien. Ze lijken van zoet te houden en verspreiden zich zo snel dat ik het niet meer kan oplossen met wat groene zeep en koud water.Bladluis op de kamille


In de zoektocht voor een natuurlijke manier van bestrijden kwam ik uit bij het lieveheersbeestje. Lieveheersbeestjes lusten wel pap van bladluizen, ze kunnen er zo'n 100 per dag eten. Maar hoe lok ik deze nuttige dieren naar mijn tuin? Je kunt een insectenhuis ophangen en hope for the best, maar dat geduld heb ik niet. Er moet NU een oplossing komen en dus koop ik een pakket van 100 larven die je gewoon online kunt bestellen. Deze larven ontpoppen zich tot lieveheersbeestjes en hebben zelf ook bladluizen op het menu. Alhoewel ik het een vrij goor idee vind om larven door mijn brievenbus te krijgen, wegen de voordelen zwaarder. Ik kan niet wachten om deze baby's uit te zetten in de tuin.


Op de website waar ik de larven kocht staat vermeld dat je ze eenvoudig met een penceel uit het doosje kunt halen en op de betreffende plant kunt plaatsen. Jammer genoeg werd er geen penceel meegeleverd en heb ik mijn dunste kwast uit de kast gepakt. Vet geduldig zat ik op mijn knieën de larf steeds op de plant te plaatsen. Dit was helemaal niet zo makkelijk. De laatste paar bleven aan het doosje plakken en dus heb ik die open onderaan de plant gelegd. Dikke prima. Nu is het wachten geblazen. Succes kiddo's! En eet smakelijk.


30 keer bekeken

© 2020 BLOSSOM & FERNS

  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon