Zoeken
  • Kim

De kwekerij

Één van de groene plekken waar ik graag kom is kwekerij de Bosrand in Wassenaar. Ik vind het heerlijk om daar rond te struinen tussen alle de planten en bomen. Elk seizoen staat er iets anders in bloei. Prachtig om te zien en het ruikt ook zo lekker!

Met mijn werk als tuinontwerper kom ik meestal op de kwekerij om de mooiste beplanting uit te zoeken voor de klanten, maar voor onze eigen stadstuin ga ik er ook graag heen. Net als onze zoontjes trouwens: lekker rennen tussen de eindeloze plantbedden. En wat het dubbel zo leuk maakt is dat zij van Koos, de eigenaar van de Bosrand, altijd een plantje uit mogen zoeken. Fantastisch vinden ze dat. Heel soms eten we een kroketje in het prachtige tuincentrum naast de kwekerij, maar geduld om te struinen tussen de tuinmeubelen, potten, inrichting en overige styling producten hebben die kleine bengels helaas niet. Jammer, want dit vind ik als tuinontwerper natuurlijk wel heel erg leuk

Vorige week verzorgde ik voor een leuk bedrijf 75 Pilea plantjes die ze gebruikte in hun relatiegeschenk: een pannenkoekpakket op nationale pannenkoekendag… Wie legt de link met de Pilea plantjes?! In de volksmond wordt de Pilea ook wel 'pannenkoekenplant' genoemd, vanwege zijn platte ronde bladeren. Leuk hè?

Sep vond het heerlijk om mij te helpen met deze klus. Dat kun je op de foto denk wel zien!

6 keer bekeken

© 2020 BLOSSOM & FERNS

  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon