Zoeken
  • Kim

Regen om blij van te worden

En dan heb ik het niet over die druppels water die met bakken uit de hemel komen, ook al zou dat met deze hitte geen overbodige luxe zijn. Ik heb het natuurlijk over de bekende klimplant blauweregen (Wisteria). Deze klimmer zit in de lente vol met blauwe bloemtrossen en fleurt hele straten op. Wist je dat de Wisteria naast blauwe trossen ook in de kleur paars, lila, roze en wit bestaat? Allemaal even mooi, maar voor mijn eigen gevel ga ik toch voor traditioneel. En zeg zelf... mijn gevel kan best wat extra gezelligheid gebruiken!

Waar let ik op bij het kopen van een wisteria?

Een blauweregen bloeit pas voor het eerst na 3 á 4 jaar. Wil je een plant die al snel bloemen geeft? Ga dan voor een ouder exemplaar. Geef de plant dan wel de eerste jaren flink water zodat hij kan wortelen en let op de drainage. Een wisteria houdt niet van natte voeten, die kunnen gaan rotten en dan is het doei favoriete klimplant. Onderhoud

Onder de juiste omstandigheden en met een beetje aandacht zou ik zeggen: iedereen kan deze klimmer in leven houden. Zorg voor een warme plek, zoals een zonnige gevel of pergola. Begeleid de wisteria met horizontale ijzerdraden omhoog. Snoeien hoeft in principe niet, maar raad ik wel aan. Je kunt ze in de zomer én in de winter snoeien. Zo bevorder je de groei en hou je hem in toom waar dat nodig is.Volgende week neem ik jullie mee naar tuincentrum de Bosrand waar ik mijn Wisteria ga halen.-X- Kim49 keer bekeken

© 2020 BLOSSOM & FERNS

  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon